Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@08:19:19 GMT

تغییراتی که امسال در وضع هوای تهران به وجود آمد

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۴۸۶۱۷

تغییراتی که امسال در وضع هوای تهران به وجود آمد

به گزارش جماران، علی پیرحسین لو رییس مرکز روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری در حساب توییتری خود نوشت:

«امروز روز  هوای پاک بود. بهبود کیفیت هوای تهران در سال ۹۷ کاملا محسوس است. تا امروز هیچ روزی کیفیت هوا «ناسالم» نشده و عدد روزهای پاک و  سالم هم به مراتب بیشتر از سال قبل بوده.

آیا این تغییر فقط ناشی از باد و باران بوده است؟ رشته توییت زیر را در این باره نوشته‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اگر به تقریب، روزهای بارانی را مبنای مقایسه بگیریم، در پاییز امسال تعداد روزهای بارانی ۱۰ روز بیشتر از سال قبل بوده است. حال آنکه در چهار ماه سال قبل و امسال، تعداد روزهای آلوده (شاخص بالای ۱۰۰) از ۸۲ روز به ۴۹ روز رسیده است. این کاهش ۳۳ روزه، احتمالا فراتر از تأثیر باران است.

 

 اما برای اینکه تأثیر تولید ذرات آلاینده بر #کیفیت_هوا را بسنجیم، باید دوره‌هایی را ببینیم که وضعیت هوا از پاک به آلوده رسیده است؛ یعنی ماندگاری هوای سالم چقدر بوده و چند روز طول کشیده که آلاینده‌ها به هوای تهران بازگردند. این عدد سال قبل کمتر از سه روز بوده و امسال بیش از شش روز.

 

 به نظر می‌رسد در پاییز و زمستان امسال، کیفیت هوای تهران در ساعات ابتدایی صبح به‌طور محسوسی بهتر از سال قبل شده. یک فرضیه این است که کنترل جدی #معاینه_فنی خودروهای سنگین به خصوص #کامیون‌ها که نیمه‌شب‌ها در تهران تردد داشتند و اکثرا به شدت آلاینده هم بودند، عامل چنین تغییری است.

 میزان ترکیبات گوگرد موجود در هوا نیز شاخصی است که نشان می‌دهد به‌ویژه #کیفیت_سوخت دیزل چقدر بر بهبود کیفیت هوا تأثیر داشته است. الان تقریبا مشکل SO2 در هوای تهران نداریم و دلیلی جز این نمی‌توان برایش متصور بود که از تیر امسال، در تهران فقط گازوئیل با استاندارد یورو۴ ارائه می‌شود.

 برای سنجش تأثیر طرح‌های ترافیکی بر کاهش آلودگی هوا، یکی از ایده‌ها، بررسی تغییرات ساعت به ساعت میزان آلاینده‌های موجود در هوا است. طبق داده‌های نزدیک‌ترین ایستگاه کنترل کیفیت هوا به مرکز شهر، در پاییز امسال نرخ افزایش آلاینده‌ها از ساعت ۷ تا ۱۱ صبح، نصف مدت مشابه سال ۹۶ بوده است.

 در مجموع به نظر می‌رسد علاوه تأثیر تغییرات جوی، اقداماتی همچون کنترل فراگیر  معاینه فنی، ساماندهی کامیون‌ها، توقف  اتوبوس های دودزا به خصوص اتوبوس‌های شرکت واحد، افزایش کیفیت سوخت، اجرای معاینه فنی برتر و تأثیر  طرح ترافیک جدید هم احتمالا بر بهبود کیفیت هوای تهران اثر داشته‌اند.

 منظور این نیست که اگر باد و باران نبود (باران هم تأثیر زیادی ندارد؛ بیشتر باد) بهبود وضعیت هوا به این اندازه محسوس می‌شد. صحبت این هم نیست که معجزه‌ای رخ داده. اما یک نتیجه قطعی می‌شود گرفت: نباید صرفا منتظر آسمان بود؛ باید تلاش کرد و می‌توان به نتیجه دادن تلاش‌ها امیدوار بود.»

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها ترافیک حمل و نقل و ترافیک شهرداری روابط عمومی شاخص معاینه فنی جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۴۸۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای تهران در وضعیت کم سابقه

به گزارش خبرآنلاین، براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین شاخص کیفیت هوای پایتخت، صبح پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در وضعیت پاک قرار دارد.

ایرنا در خبری نوشت: بدنبال وزش باد و بارش باران که از َشب گذشته در برخی مناطق تهران آغاز شده و همچنان هم ادامه دارد، هوای پایتخت تمیز و پاک شده به گونه‌ای که شاخص لحظه‌ای کیفیت هوا صبح امروز روی عدد ۴۸ در شرایط سبز (پاک) قرار بگیرد.

همچنین شاخص هوا در ۲۴ ساعت گذشته نیز بر روی عدد ۶۳ (شرایط قابل قبول) قرار داشت.

با توجه به گزارش سازمان هواشناسی مبنی بر فعالیت سامانه بارشی، از امروز تا شنبه هفته آینده علاوه بر افزایش ابر، وزش باد شدید، در بعضی ساعات بارش باران، گاهی به‌صورت رگبار و رعد و برق در سطح استان مورد انتظار است.

از ابتدای امسال تاکنون، پایتخت نشینان پنچ روز هوای پاک و ۳۸ روز هم هوای سالم استنشاق کرده‌اند. سال گذشته و براساس روز شمار شاخص آلودگی در مجموع ۱۰ روز هوای پاک، ۲۳۶ روز هوای قابل قبول، ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز هوای ناسالم برای تمامی گروه‌ها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901990

دیگر خبرها

  • هوای تهران در وضعیت کم سابقه
  • هوای پایتخت در آستانه پاکی قرار گرفت
  • هوای تهران «پاک» است
  • کیفیت هوای تهران چگونه است؟
  • کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
  • کیفیت هوای تهران امروز چگونه است؟
  • وضعیت هوای تهران در دوازدهمین روز اردیبهشت
  • کیفیت هوای تهران قابل قبول است
  • هوای تهران قابل قبول است
  • کیفیت هوای امروز تهران